You cannot place a new order from your country. United States

Svi članci

Bijeli čaj

Bran ručno, samo nekoliko dana tokom najoptimalnijih dana u proljeće, bijeli čaj sadrži mlade listove, najrjeđi je i najmanje obrađen od svih vrsta čaja. Bijeli čajevi spadaju u kategoriju najcjenjenijih čajeva i ne čini se da bi tu poziciju mogli izgubiti, upravo zbog brojnih znanstvenih istraživanja o njihovom blagotvornom djelovanju na ljudski organizam.
Pročitaj više

Tipovi čaja

Postoje tisuće različitih vrsta čajeva, svaka sa svojim izgledom, okusom i aromom. Da pojednostavimo, pravi čajevi (oni koji su dobiveni od biljke čajevac ili Camellia sinensis, u odnosu na biljne čajeve koji dolaze od drugih biljaka) mogu se svrstati u četiri glavne kategorije: bijeli, zeleni, oolong i crni. Ove kategorije odnose se na stupanj i količinu oksidacije čajnih listića.
Pročitaj više

Kašalj, uzrok i liječenje

Kašalj je akcija koju tijelo poduzima kako bi se riješilo supstancija koje nadražuju dišne puteve koima zrak iz nosa i usta dolazi do pluća. Javlja se kad se posebne stanice smještene uzduž dišnih puteva nadraže i pokrenu slijed reakcije, te se, zrak iz pluća pod visokim pritiskom istiskuje van. Takva reakcija može biti voljna ali i nesvjesna reakcija organizma.
Pročitaj više

Rooibos zdrav i ukusan napitak

Rooibos je kao napitak cijenjen u Južnoj Africi već stoljećima. Ugodnog, slatkastog okusa, čaj koji dokazano blagotvorno djeluje na ljudski organizam sve je popularniji i u mnogim drugim zemljama. Dobiva se iz južnoafričkog grma Aspalathus linearis, procesom fermentacije listova, slično kao i crni čaj. Postoji i zeleni rooibos kod kojega ne dolazi do procesa fermentacije, i razlikuju se po izgledu i boji pripremljenog napitka.
Pročitaj više

Oolong - saveznik u borbi s kilogramima

Negdje između zelenog i crnog čaja nastaje oolong. Polufermentirani čaj blagog okusa, dragocjeni zdravi napitak koji na puno načina pomaže održavanju vitalnosti tijela i mladosti duha. Potječe od iste biljke kao i zeleni, crni, pu erh ili bijeli čaj - Camellie Sinensis, a razlikuje se po stupnju fermentacije i načinu obrade listića nakon branja.
Pročitaj više

Čaj ili kava?

Većina ljudi reći će da je čaj zdraviji od kave. Istina je da oboje, i kava i čaj nude određene zdravstvene benefite. Oboje sadržavaju visoki udio antioksidansa koji su puni slobodnih radikala, pomažu u oslobađanju organizma od štetnih tvari i pomažu u prevenciji pojave karcinoma. No, općenito se smatra da je čaj bolji je ima puno širi spektar benefita i manje negativnih popratnih učinaka.
Pročitaj više