You cannot place a new order from your country. United States

Svi članci>Kako čaj pomaže našem tijelu?

Kako čaj pomaže našem tijelu?

Kako čaj pomaže našem tijelu?

Ljudi proučavaju dobrobiti pijenja čaja već 5.000 godina. Pijemo ga zbog podizanja razine budnosti i mentalnih sposobnosti, kao zaštitu od bolesti ili zbog obnove duha i tjelesne ravnoteže. Puno je razloga za uživanje u šalici čaja.

Istraživanja o čaju i njegovom učinku na ljudski organizam neprestano se odvijaju u mnogim istraživačkim i medicinskim institucijama i do sada su otkrivene brojne pozitivne činjenice kako čaj može blagotvorno utjecati na naše tijelo i kvalitetu života.

Slijedeće informacije ne treba shvaćati i uzimati kao liječnički savjet. Shvatite ih kao predstavljanje nekih obećavajućih nalaza prezentiranih u nekoliko zadnjih godina.

Priča o antioksidansima

Svaki dan možemo biti izloženi štetnim utjecajima okoliša i štetnim sastojcima koje unosimo u organizam:

  • hrana sa visokim udjelom masti i šećera
  • kemikalije iz okoliša
  • duhanski dim i mnogo toga još.

Kao odgovor na to naše tijelo proizvodi nestabilne molekule oksidanse ili slobodne radikale koji mogu oštetiti naše zdrave stanice. Rezultat toga dovodi do kroničnih bolesti, narušavanja imunološkog sustava, bolesti pojedinih organa i niz drugih, manjih ili većih zdravstvenih problema i poremećaja.

Antikosidansi koji se nalaze u voću, povrću i čaju mogu pomoći da se ublaži ili spriječi štetno djelovanje slobodnih radikala.

Antioksidansi mogu pomoći našem imunološkom sustavu u borbi protiv infekcija, virusa, bakterija i gljivica. Osim toga, čaj je bogat vitaminima i mineralima uključujući B1, B2, B6, C, folnu kiselinu, magnezij, kalij i cink.

Čaj također može pomoći da budete manje, napeti, smireniji ali i oštroumniji, odnosno bistrijeg mentalnog zdravlja.

Čaj sadrži i prirodne fluoride koji su važni za ozdržavanje zdrave zubne cakline, flavonoidi sprečavaju nastanak plaka na zubima koji uzrokuju bakterije.

Kako nema kalorija i hidratizira tijelo, čaj se vrlo često koristi kao odličan dodatak prehrani kada želimo regulirati tjelesnu težinu, odnosno smršavjeti. Probajte neki od oolong čajeva (imaju jedinstvenu kombinaciju katehina i kofeina koji ubrzavaju metabolizam i do 3 sata nakon pijenja čaja, i pomažu ubrzanom sagorijevanju masnoća u organizmu) ili bijelih čajeva, oni su nježniji i blaži okusom, i, ne zaboravite - što manje šećera, a najbolje bez njega jer tada čaj ima najbolji učinak.

                                          

Odgovori na ovaj komentar