You cannot place a new order from your country. United States

Svi članci>Matcha biskvit s glazurom od limete

Matcha biskvit s glazurom od limete

Matcha biskvit s glazurom od limete

Matcha sa svojim energizirajućim, antioksidativnim svojstvima zaslužuje da ju koristimo i u kulinarstvu, ne samo kao napitak.
Matcha, zeleni čaj u prahu, daje ovom vlažnom, ne preslatkom i ne prebogatom biskvitu vilenjačku nijansu koja ga čini apsolutnom zvijezdom bilo kojeg posebnog događaja.


Sastojci koji su vam potrebni za biskvit:

- 55 g maslaca, sa sobne temperature
- 200 g šećera
- 1 žlica naribane korice limete
- 2 jaja
- 70 g grčkog jogrta
- 180 g kokosovog mlijeka
- 180 g brašna (ili vaše miljeno brašno, bez glutena)
- 25 g bademovog brašna
- 2 žlice Matcha zelenog čaja u prahu
- 3/4 žličice praška za pecivo
.- 1 žličica soli


Sastojci potrebni za glazuru:

- 200 g šećera u prahu
- 2 žlice iscijeđenog soka limete
- 1 žličica naribane korice limete


Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Pripremite kalup za kruh lagano podmazujući dno kokosovim uljem, a zatim stavite komad pergament papira. Stavite kalup sa strane.

U zdjeli pomiješajte brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo, sol, matcha prah pjenjačom da se sjedine, stavite sa strane. U drugoj maloj posudi promiješajte kokosovo mlijeko i jogurt dok ne postanu glatki, a zatim stavite sa strane.

Istucite maslac, šećer i koricu limete dok ne dobiju svijetlu boju i postanu pjenasti, oko 2 minute velikom brzinom. Dodajte jedno po jedno jaje, pazeći da ne dodajete slijedeće jaje dok se prvo potpuno ne sjedini i stružući po stranama posude nakon svakog dodavanja. Smjesi maslaca dodajte kokosovo mlijeko i jogurt, a zatim dodajte polovicu brašna, tukući ga na srednje jakoj brzini dok se samo ne sjedini. 
Ostružite stranice i dno posude i dodajte ostatak smjese brašna, tucite dok se sve ne sjedini.

U pripremljenu posudu za kruh ulijte tijesto i izravnajte ga lopaticom.
Pecite u zagrijanoj pećnici 45-50 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte kolača ne izađe čista i suha, a vrh biskvita poprimi blago zlatnu boju.

Gotov biskvit izvadite iz pećnice, nožem okružite stranice kalupa da se biskvit odvoji od stijenki i pažljivo preokrenite na rešetku za hlađenje, vodeći računa da gornji dio kolača bude okrenut prema gore.

Potpuno ohladite (oko 1 sat), a zatim prelijte glazurom po vrhu.


Postupak izrade glazure:

Prosijte šećer u prahu, a zatim dodajte sok i koricu limete. Mutite dok se sastojci potpuno ne sjedine.
Smjesa bi trebala biti gusta, ali ne pregusta. Mora se moći lako preliti preko hlađenog biskvita. Po želji pospite sjeckanim bademima.

Odgovori na ovaj komentar