You cannot place a new order from your country. United States

Svi članci>Kako napraviti ulje od konoplje sa sastojcima koje imamo kod kuće?

Kako napraviti ulje od konoplje sa sastojcima koje imamo kod kuće?

Kako napraviti ulje od konoplje sa sastojcima koje imamo kod kuće?

O konoplji se već godinama priča kao o biljci koja "liječi sve". Istraživanjima je dokazano da su njena ljekovita svojstva zaista široko primjenjiva. Osim poznate činjenice da djeluje smirujuće, opuštajuće, pomaže pri nesanici, depresiji, bolovima, ona je također zdrava i za naš organizam.

Primjerice, konzumiranjem čaja konoplje možemo pojačati imunitet, usporiti starenje kože te poboljšati njen ten jer ima detoksicirajuće djelovanje. Možemo liječiti probavne tegobe, mučnine i slično jer djeluje blagotvorno na probavni sustav. Poboljšava zdravlje pluća, jača kosti te pogodno djeluje na zube i higijenu usne šupljine, pomaže u balansiranju hormona... Zaista možemo reći da je ona dar prirode.

Bitno je razlikovati industrijsku konoplju – Cannabis sativa koja ne sadrži opojni sastojak THC koji djeluje psihoaktivno. Industrijsku konoplju sve češće viđamo na policama raznih dućana te u raznim oblicima – ulje konoplje, prehrambeni proizvodi koji sadrže konoplju, kreme i razni kozmetički pripravci.

S obzirom da je relativno nedavno stigla na naše tržište, cijene proizvoda se kreću oko par stotina kuna. No, samom biljkom industrijske konoplje možemo uživati u njenim ljekovitim i umirujućim svojstvima u obliku čaja, ili sami izraditi obloge, kreme, ulja te razne pripravke kako bi iskoristili njen pun potencijal.

Kako napraviti ulje konoplje sa sastojcima koje imamo kod kuće?

Potrebno nam je samo tri sastojka!

Proces izrade je brz i jednostavan, a uštediti ćete stotine kuna koliko konopljino ulje košta na policama dućana.

Sastojci:

Čaj konoplje (50 g) Konoplja BIO

Ulje (250 ml) po vašem izboru

Filter za kavu/čaj ili gaza

Posudica/staklenka u kojoj ćete spremiti ulje


1. Odaberite ulje koje želite koristiti, to može biti suncokretovo ulje, maslinovo ulje, kokosovo...Kokosovo ulje dati će vašem pripravku ugodan miris.

2. Pripremite sastojke. U lonac stavite ulje i listiće čaja konoplje. Dobro promiješajte tako da svi listići budu potopljeni u ulju. Ulje nam u ovom postupku služi za ekstrakciju CBD-a iz listića.

3. Grijte ulje na niskoj temperaturi oko 30 minuta. Bitno je da temperatura ne prelazi 90°C. Povremeno promiješajte i nakon 30-ak minuta vaš pripravak je gotov! :)

4. Posljednje što nam preostaje je pričekati da se ulje ohladi i procijediti ulje kroz filter ili gazu.

Odgovori na ovaj komentar