You cannot place a new order from your country. United States

Svi članci>Minty čokoladni kolač s metvicom

Minty čokoladni kolač s metvicom

Minty čokoladni kolač s metvicom

Ovaj kolač je još bolji nakon što odstoji dan-dva, jer njegova tekstura postaje kompaktnija, a okus bogatiji. Za pripremu Minty čokoladnog brownie-a koristili smo rinfuzni čaj paprene metvice

Priprema:

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.

Dno i rubove pleha namažite maslacem (pekač/pleh veličine otprilike 22x35 cm) ili obložite papirom za pečenje, s time da rub papira s duže strane pekača bude nešto viši kako bi lakše izvadili kolač.

Ako koristite papir za pečenje, premažite ga maslacem.

Otopite na pari 200 grama maslaca i 200 grama tamne čokolade s manjim udjelom šećera. Povremeno promiješajte sve dok se smjesa potpuno ne istopi i ne izjednači, otprilike 6 do 7 minuta.

Nakon što su se čokolada i maslac sjedinili, isključite ali ostavite posudu iznad vode za kasnije.

Fino sameljite listiće paprene metvice sa šećerom (u mikseru ili multipraktiku). U posebnoj zdjeli umutite jaja, ekstrakt paprene metvice, sol i dodajte prethodno usitnjenu paprenu metvicu sa šećerom te sve dobro promiješajte.

Dodajte rastopljenu čokoladnu smjesu i fino ujednačite.

Na kraju dodajte brašno, lagano miješajući. Istresite smjesu u pripremljeni kalup za pečenje i pecite 35-40 minuta. Da li je pečeno, možete provjeriti ako ubodete čačkalicu u sredinu tijesta, čačkalica bi Vam trebala ostati gotovo čista (može ostati samo par mrvica tijesta, ne smije biti mljecavo/tekuće).

Nakon što je tijesto pečeno, pleh izvadite i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi.

Prohlađeno primite za papir za pečenje koji vam viri sa strane i jednostavno izvadite kolač iz kalupa, te ga preokrenite na dasku za rezanje. Odlijepite papir s kolača.

Da biste napravili glazuru, vratite posudu s vodom natrag na lagano kuhanje.



Minty čokoladni kolač brownie



Otopite mliječnu čokoladu, ostatak tamne čokolade i maslaca i 2 žlice meda. Miješajte dok se smjesa potpuno ne otopi i postane sjajna, ujednačena.

Stavite na stranu. U zasebnoj posudi otopite bijelu čokoladu.

Premažite čokoladnu glazuru preko kolača, ravnomjerno pomoću lopatice.


Minty čokoladni kolač brownie


U tankom mlazu, lagano s visine sipajte bijelu čokoladu preko glazure u ravnomjerno raspoređenim linijama. Koristite čačkalicu ili ražnjić kako biste provukli bijelu čokoladu u glazuru i napravili mramorizirani uzorak.

Stavite u hladnjak dok se glazura ne stisne, na najmanje 30 minuta.

Kolač izrežite na 30 dijelova ili podijelite veličinu kocki po želji.

Lakše i urednije ćete izrezati ukoliko nož prije rezanja smočite u toploj vodi.

Držite dobro pokriveno i poslužite na sobnoj temperaturi.

Uz ovaj kolač možete poslužiti i fini čaj od marokanske metvice spearmint ili PAPRENE METVICE PEPERMINT

SASTOJCI KOJI SU VAM POTREBNI ZA OVAJ KOLAČ:

250 grama maslaca + za podmazivanje
250 grama tamne čokolade
2 žličice čaja paprene metvice (listići)
250 grama šećera
4 jaja
2 žličice ekstrakta paprene metvice
1/4 žličice soli
125 grama glatkog brašna
100 grama mliječne čokolade
2 žlice meda
100 grama bijele čokolade

Dobar tek!
čajevi.hr
    • Avatar
      Dušanka
      Tra 9, 2019

      Baš ću probati!

Odgovori na ovaj komentar