You cannot place a new order from your country. United States

Svi članci>Iskoristite čaj za mariniranje mesa

Iskoristite čaj za mariniranje mesa

Iskoristite čaj za mariniranje mesa

Iskoristite čaj za mariniranje mesa



Različite vrste čaja daju i drugačiji okus mesu.
Zeleni čaj, primjerice, ima biljnu aromu što ga čini idealnim za mariniranje piletine ili puretine, dok Earl Grey s aromom bergamota (vrsta naranče) čini jako dobar izbor za janjetinu ili svinjetinu.
Oolong čaj najbolje ide uz ribu, dok se crni čaj, koji ima snažan i "teži" okus, dobro nadopunjava uz plodove mora.
Hladni, slatki čajevi mogu biti izvrsna ukusna marinada za roštilj ili odreske. Osim što će marinada od čaja dodati nove okuse Vašoj kuhinji, obogatiti će nutritivnu vrijednost hrane i odigrati važnu ulogu u omekšavanju i sočnosti mesa.
Kada koristote čaj kao marinadu, bolje je koristiti kvalitetan čaj u listćima umjesto onoga iz filter vrećica.

Ukoliko želite da aroma čaja dobro prožme meso koristite jače skuhani čaj, ako više volite suptilniji okus, pripremite blaže skuhani čaj.
Za jednu šalicu od 2,5 dcl preporuča se 3 grama čaja (ovisno o vašem ukusu, stavite više ili manje čaja u 2,5 dcl i tako pripremljeni čaj koristite za marinadu).

Jednostavna marinada za svinjetinu, govedinu - kombinacija povrća za juhu, maslinovo ulje, vinski ocat, timijan, lovor, klinčić, crni papar i svježe skuhani čaj. Za nezaboravnu marinadu u kojoj ćete marinirati piletinu -  pomiješajte jogurt, luk, limun, crni papar, crvenu papriku i mljevene listiće čaja po Vašem izboru.

Odgovori na ovaj komentar