You cannot place a new order from your country. United States

Potaknuti čestim upitima naših dragih korisnica (i pokojeg korisnika) donosimo Vam prijedloge za odabir čajeva u fazama kada ste usredotočeni na regulaciju prekomjerne tjelesne težine ili ste odlučili više pažnje posvećivati zdravoj prehrani i zdravom stilu života.

Svi se ponekad nađemo u situaciji da smo pretjerali s unosom hrane, želimo pročistiti organizam, smanjiti tjelesnu težinu, a naš organizam šalje nam signale kao što su umor, tromost, bezvoljnost, zatvor, problemi s kožom i još dosta toga što nam treba biti pokazatelj kako naše tijelo žudi za tretmanom pročišćavanja i detoksikacije.

Dakle, koji bi nam čajevi mogli u tome pomoći?

Na prvom mjestu je dakako, ŽUTI čaj, jedan od najrjeđih vrsta čajeva zbog svoje kompleksne proizvodnje. Mnogo studija je napravljeno na temu žutog čaja i njegovog sastava, a sve su pokazale kako dijetni enzim EGCG (epigalokatehin-3-galat) pronađen u žutom čaju direktno utječe na sagorijevanje masnih stanica, povećava iskorištenost energije, te pomaže probavu, što u konačnici znači da se oslobađamo masnoća, čistimo organizam i mršavimo.

Žuti čaj je najkonzumiraniji napitak u kurama mršavljenja upravo zbog svog snažnog utjecaja na masne naslage. Izuzetno je bogat antioksidansima koji nam pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i štite nas od bolesti. Navodi se kako utječe na smanjenje masnoća u krvi (smanjenje razine lošeg kolesterola) i regulaciju krvnog tlaka.

U našoj ponudi možete pronaći žuti čaj Huang Da Cha, originalni čaj iz Kine.

BIJELI čaj je vrlo cijenjen zbog svojih antioksidativnih svojstava i nježnog okusa. Nazivaju ga i eliksir mladosti upravo zbog toga što nas pomlađuje, održava kožu svježom i elastičnom, pročišćava organizam i pomaže u razgradnji masnih naslaga, a samim time i mršavljenju.

S redovnom konzumacijom 2-3 šalice bijeloga čaja dnevno pomoći ćete svom organizmu podignuti imunitet, činiti ćete dobro svom tjelesnom izgledu. Bijeli čaj se proizvodi iz mlađih listova čajnog grma Camelia Sinensis koji prirodno sadrže više antioksidansa. Od najmlađih listića proizvodi se Silver Needle vrlo cijenjen čaj u svijetu upravo zbog svojih benefita.

Kod nas možete pronaći Silver NeedlePai Mu TanCui Min BIO u svom čistom ne-aromatiziranom obliku, ali i u kombinaciji s drugim biljem ili voćem (aromatizirani), kao što je jedan od naših najprodavanijih čajeva Gisela, Gisela Heaven's Key.

OOLONG ili WULONG čaj je također dobar odabir za pomoć pri mršavljenju. U svijetu je poznat kao čaj "ubojica masnoća" što jasno ukazuje na njegovo djelovanje.

Studije navode kako snažno potiče metabolizam, sagorijevanje masnoća i poboljšava probavu. Prema načinu proizvodnje nalazi se negdje između zelenog (nefermentiranog čaja) i crnog (fermentiranog čaja). Dakle, oolong je polufermentirani čaj koji svojim sastavom djeluje na naš organizam na način da spriječava nakupljanje masnih naslaga a postojeće "razbija" i potiče odstranjivanje iz organizma. Također može pomoći i u regulaciji masnoća u krvi (kolesterola).

Kod nas možete pronaći više varijacija oolong čaja od čistih kao što su Gabalong gamma BIO ili s dodatkom ginsenga i naranče. Gabalong Gamma oolong je čaj koji je bogat gama maslačnom kiselinom. GABA pogoduje smanjenju razine stresa, umanjuje apetit, daje doprinos osjećaju sitosti i potiče dobro raspoloženje,  što Vam dodatno može pomoći u osjećaju sreće i zadovoljstva kako ne biste posegnuli za slatkim.

O ZELENOM čaju puno se pisalo i njegovo djelovanje je neupitno. Može pomoći i kod mršavljenja, međutim puno bolje rezultate daju Žuti čaj ili Oolong čaj. Zeleni čaj posjeduje dokazane benefite i pozitivan utjecaj na općenito dobro stanje organizma, čišći ten, zdravlje zubi i jakost kostiju.

Želite li održavati dobro zdravlje, vitalnost i osjećati se fit - pravi odabir za Vas je zeleni čaj.

Za one koji su fizički aktivni, bave se sportom ili redovno posjećuju teretane preporučamo Lung Ching ili Longjing (Dragonwell), zeleni čaj koji je cijenjen kod sportaša jer ubrzava metabolizam, potiče izdržljivost i koncentraciju, nadoknađuje izgubljene minerale i pomaže održavanju dobre forme.

Tu je i Leopard snow buds prvoklasan zeleni čaj koji se ponegdje u svijetu stavlja i u kategoriju bijeloga čaja, ili neki od aromatiziranih zelenih čajeva čarobnih mirisa i okusa, uz dodatak đumbira, limuna, manga, maline, jagode.... izbor je velik.

Koju god vrstu čaja odabrali za pomoć pri mršavljenju (žuti, oolong ili bijeli), potrebno je konzumirati 3-5 šalica čaja dnevno (do 1 litre), s time da tokom dana pijete žuti ili bijeli čaj, a Gabalong oolong čaj preporučamo kao zadnji čaj navečer (cca 1 sat pred spavanje) jer upravo taj čaj uz zanemariv udio kofeina pomaže i kod opuštanja i smanjenja razine hormona stresa, te pogoduje mirnom i okrepljujućem snu.

Nadamo se da smo Vam pomogli u odabiru čaja koji će biti savršen za Vas, po učinku, izgledu ili okusu.

***Ukoliko imate ozbiljnijih ili kroničnih zdravstvenih problema, savjetujemo Vam da se prvo konzultirate sa svojim liječnikom o tome da li će veće količine čaja imati utjecaja na terapiju koju Vam je propisao Vaš liječnik.

Za dodatna pitanja o čajevima, načinu pripreme i sastavu slobodno nas kontaktirajte na e-mail: podrska@cajevi.hr ili na našoj facebook stranici čajevi.hr