You cannot place a new order from your country. United States

Iskoristite čaj za mariniranje mesa

Mariniranje mesa u čaju daje mu biljni i snažan okus, ali također može pomoći smanjiti potencijalno kancerogene spojeve koji se oslobađaju

kod obrade mesa.

Različite vrste čaja daju i drugačiji okus.

Zeleni čaj, primjerice, ima biljnu aromu, što ga čini idealnim za mariniranje piletine ili puretine, dok Earl Grey s aromom bergamota (vrsta

naranče) čini jako dobar izbor za janjetinu ili svinjetinu.

Oolong čaj najbolje ide uz ribu, dok crni čaj, koji ima snažan "teži" okus dobro će nadopunjavati plodove mora.

Hladni, slatki čajevi mogu biti izvrsna ukusna marinada za roštilj ili odreske. Osim što će marinada od čaja dodati nove okuse vašoj kuhinji,

obogatiti će nutritivnu vrijednost hrane i odigrati važnu ulogu u omekšavanju i sočnosti mesa.

Kada koristite čaj kao marinad
u, bolje je koristiti pravi čaj u listićima umjesto onoga iz filter vrećica.

Ukoliko želite da aroma čaja dobro prožme meso koristite jače skuhani čaj, ako više volite suptilniji okus, pripremite blaže skuhani čaj.

Za jednu šalicu od 2,5 dcl preporuča se 3 grama čaja (ovisno o vašem ukusu, stavite više ili manje čaja u 2,5 dcl i tako pripremljeni čaj

koristite za marinadu).

Jednostavna marinada za svinjetinu, govedinu - kombinacija povrća za juhu, maslinovo ulje, vinski ocat, timijan, lovor, klinčić, crni papar i

svježe skuhani čaj.

Za nezaboravnu marinadu u kojoj ćete marinirati piletinu -  pomiješajte jogurt, luk, limun, crni papar, crvenu papriku i mljevene listiće čaja po

vašem izboru