You cannot place a new order from your country. United States

Čajevi rinfuza>Camellia Sinensis

Camellia Sinensis pronađeno je 72 proizvoda

Podkategorije

 • Zeleni čajevi

  Zeleni čaj dolazi od biljke Camellia sinensis, porijeklom je iz Kine, a najviše se konzumira u istočnjačkim kulturama, dok zapadne kulture više preferiraju crni čaj.

  Najveći proizvođač i izvoznik je Kina. Japan 90% proizvodnje zadržava za sebe, s obzirom da su mala zemlja a veliki potrošači. To je i jedan od razloga zašto su japanski čajevi nešto skuplji na zapadnom tržištu. Od ostalih zemalja koje proizvode zelene čajave moramo spomenuti Tajland, Koreu i Vijetnam.

  Najpoznatiji kineski zeleni čajevi su svakako Lung Ching (LongJing ili Dragonwell), Gunpowder i Pi Lo Chun. Od originalnih japanskih čajeva najpoznatiji su Sencha, Bancha, Genmaicha, Gyokuro, Kukicha, Hojicha i zeleni čaj u prahu Matcha. Kinezi također proizvode ove navedene čajeve prema svom načinu prženjem listova ili japanskom stilu (parenjem listova).

  Kinezi čajeve često nazivaju pjesničkim izrazima ili prema regiji u kojoj su proizvedeni, dok japanski čajevi najčešće završavaju na slog -cha (npr. gen-mai-cha znači doslovno prevedeno smeđa-riža-čaj).

  Prženje ili izlaganje listova pari obavlja se nakon branja kako bi se zaustavio proces fermentacije jer kod zelenih čajeva fermentacija nije dozvoljena. Listovi se obrađuju prema željenom obliku, rolaju u dugačke listove, savijaju i uvijaju (npr. Pi Lo Chun), prešaju (npr. Lung Ching), rolaju u kuglice (npr. Gunpowder).

  Zeleni čaj zbog toga što ne prolazi fermentaciju zadržava tanine, klorofil, minerale, vitamin C, ali zadržava i svoju karakterističnu trpkost i biljnu aromu.

 • Crni čajevi

  Crni čaj je najrasprostranjenija vrsta čaja, a dobiva se iz iste biljke (camellia sinensis) kao i zeleni, bijeli ili oolong čaj. Kod proizvodnje crnoga čaja cilj je postići potpunu fermentaciju listića. Listovi se nakon branja rasprostru i ostave "venuti". Nakon toga započinje proces oblikovanja listova (gnječenjem i rolanjem kako bi listovi popucali i počeli ispuštati svoje esencije). Ponegdje se taj proces odvija i ručno, no većinom se obavlja strojno. Taj postupak aktivira oksidaciju i listovi počinju tamniti. U željenom trenutku proces oksidacije se prekida podizanjem temperature (prženjem na velikim tavama ili u pećnicama).

  Napitak je u nijansama od svijetlocrvene, preko smeđe-crvene do rubin crvene boje..

  Crni čaj u odnosu na bijeli, zeleni ili oolong sadrži najviše kofeina. Obično se konzumira s malo mlijeka i zaslađen iako ga mnogi piju i bez dodataka.

  Najpoznatije regije koje proizvode crni čaj su u Indiji - Assam, Darjeeling, Nilgiri, zatim u Kini - Keemun iz Anhui provincije i Yunnan. Od ostalih država moramo spomenuti Sri Lanku s koje dolazi crni Ceylon čaj, a tu su i Nepal, Indonezija, Kenya. Sve su zastupljeniji i čajevi s turskog i australskog područja.

  Crni čajevi pripremaju se s vodom temperature 95-100 C. Uobičajeno je koristiti 3 grama čaja na šalicu 250 ml, i procijediti nakon 3-5 minuta. Za postizanje jačeg napitka preporučamo povećati količinu čaja umjesto produživanja vremena namakanja listića.

  Specifičnu aromu, izgled i jačinu napitka određuju i vrijeme branja, gradacija ubranih listova i geografski položaj plantaže.

 • Oolong čajevi

  Oolong čajevi su negdje između zelenih i crnih, polufermentirani čajevi koje karakteriziraju punina okusa crnih čajeva i svježina zelenih čajeva. U proizvodnji oolong čajeva, nakon branja listovi se puste odležati, zatim se rolaju, nagnječuju kako bi započeli proces fermentacije i oslobađanje aromatičnih sokova, a vrlo često se sve obavlja ručno. Oolong čajevi ovisno o vrsti i tradiciji plantaže na kojoj se proizvodi mogu biti fermentirani 15-80%, a o stupnju fermentacije ovisi i konačna boja. Dakle, oolong čajevi mogu biti u nijansama tamnozelenih do tamnosmeđih. Oblik je najsličniji kuglicama odnosno zamotuljcima, iako postoje i verzije duguljastih oblika.

  Sadržaj kofeina otprilike je isti ili malo viši nego u šalici zelenog čaja, a još uvijek ima manje kofeina nego crni čaj.

  Oolong čajevi pogodni su za višekratno infuziranje (iste listove možemo prelijevati 2-5 puta), s time da se svaki puta za skoro pola smanjuje sadržaj kofeina.
  Najveći proizvođači oolong čajeva su Kina i Tajvan (Formosa), a Tajvan je zasluženo i najpoznatiji po svojim oolong kreacijama.

 • Bijeli i žuti čajevi

  Bijeli čaj je najmanje obrađen čaj kod čije proizvodnje nije dopuštena fermentacija. Vrlo blagog okusa s laganim podsjećanjem na sijeno, vrlo svijetle boje pripremljenog napitka. Skoro svi bijeli čajevi dolaze iz Kine. Za proizvodnju ove vrste čaja koriste se samo mladi listovi iz proljetne berbe. Ukoliko se bere samo vršni mladi izdanak koji je još neotvoren, sočan i obložen sitnim dlačicama - dobivamo najpoznatiji od bijelih čajeva- Silver Needle. Beru li se taj vršni list i slijedeća dva donja lista dobivamo drugi najpoznatiji bijeli čaj - Pai Mu Tan ili White Peony.

  Bijeli čaj s obzirom da ne prolazi proces fermentacije i listovi se ne obrađuju dodatno, sadrži najveći postotak antioksidansa i vrlo je cijenjen pri tretmanima detoksikacije i revitalizacije organizma.

  Stoljećima je bio sinonim za carski napitak i eliksir mladosti i dugovječnosti. Zahvaljujući brojnim studijama i istraživanjima koja su pokazala blagotvorne učinke na organizam, te uzimajući u obzir i njegovu nešto višu cijenu, možemo se složiti kako i zaslužuje naziv carski napitak.

Prikazano 1 - 48 od 72 proizvoda
 • 1 Recenzija(e)

  Genmaicha, zeleni čaj poznat još i kao "popcorn tea", jer sadrži pržena zrna cjelovite riže. Genmai (tamna neljuštena riža)  i cha (čaj) na japanskom označava zeleni čaj pomiješan sa rižom. Genmaichu su izmislili siromašniji stanovnici Japana kako bi dobili veću količinu čaja kojega si nisu mogli dovoljno priuštiti, odnosno da si povećaju volumen zalihe....

 • 1 Recenzija(e)

  Sencha, klasik među zelenim čajevima. Najjednostavniji oblik zelenog čaja, najčešći čaj za svakodnevno uživanje. Vrlo dobre kvalitete lista i ugodnog okusa. Sencha ima izražajniju biljnu notu i vrlo često se u proizvodnji kombinira s voćem, aromama ili drugim biljnim vrstama kako bi se iskoristile sve beneficije senche kao takve, uz kombinaciju različitih...

 • Crni čaj Gruziya, vrlo popularan u Rusiji, koji se originalno konzumira s dosta šećera ili s pripravkom sličnim pekmezu naziva varenye. Srednje jak, ugodan, proizveden od vrlo kvalitetnog crnog čaja tamnih pravilnih listova. Napitak je svijetlije boje, nježan, s laganim dimljenim notama.

 • Zeleni čaj čarobnog mirisa na koji nitko nije ostao ravnodušan!Brusnica, jabuka, kokos i pistacija su sastavni dio ove mirisne rapsodije, uz latice različka. Odlična kombinacija boja i okusa!

 • Kineski tradicionalni, vrlo popularan zeleni čaj. Listovi ovog čaja specifičnog su oblika koji podsjeća na obrve kineskih ljepotica po kojemu je i dobio naziv. Chun mee znači vrijedna/dragocjena obrva. Za početnike će možda biti prejak jer ne posjeduje tipičnu slatkoću zelenog čaja. Nakon prve pripreme možete odbaciti vodu i listiće ponovno preliti,...

 • 1 Recenzija(e)

  Tipični oblik gunpowder čaja (Zu cha ili Pearl tea) stvara se vlaženjem lišća nekoliko puta tijekom kratkog razdoblja prženja što usporava proces sušenja i rezultira uvijanjem lišća. Ova verzija, koja je sadržajno bogata kofeinom, može se prelijevati više puta, što će smanjiti blago osebujan karakter.Ukoliko odbacite prvu infuziju (tridesetak sekundi...

 • 1 Recenzija(e)

  Gunpowder zeleni čaj u kombinaciji s izražajnom, osvježavajućom mentom. Vrlo aromatičan, bogatog okusa.Popularni klasik među zelenim čajevima odličan je i kao ledeni čaj u ljetnim mjesecima.

 • Crni čaj s dodatkom krokanata od lješnjaka. Bogatog okusa i neodoljivog mirisa po finoj kremi od lješnjaka.Napomena: sadrži šećer!

 • 1 Recenzija(e)

  Početkom 19. stoljeća, oko 1825. godine, nizozemski doseljenici počeli su uzgajati biljke čaja na indonezijskom otoku Java (Sumatra). Java Ciater dolazi iz najboljeg perioda branja na Javi, tokom kolovoza i rujna. Prekrasni tamno blago-crveni listići čine sjajnu bakrenu boju u čaši i snažan, voćni i aromatičan okus.

 • Klasik Earl Grey ali u malo drugačijem obliku. Ovoj mješavini tipičnoj za Earl Grey, osim bergamota dodani su i cvijetovi lavande.

 • Crni čaj s komadićima čokolade i kokosom, nježnog kremastog okusa.

 • Zeleni čaj sencha s dodatkom đumbira i crnog papra koji ga čine aromatičnim i pomalo pikantnim napitkom.

 • Hathikuli plantaža njeguje upečatljivo lijepe čajeve na jednoj od najvećih certificiranih organskih kultivara u dolini Assam, južno od rijeke Bramaputhre. Odabrali smo ovaj "broken", jer nas je u svoju kvalitetu uvjerio vrlo lijepim izgledom i mliječnim, blago krušnim okusom. Dopustite da vas oduševi sjajnom bakrenom bojom s jakim pikantnim mirisom.

 • Engleski klasik kojemu je baza crni čaj Kina i Ceylon. U ovaj Earl Grey dodali smo prirodnu aromu bergamota i cvjetove sljeza koji mu daju elegantnu notu. Užitak za sve ljubitelje crnog čaja!

 • U srednjem vijeku takozvani "Anđeoski kruh" bio je rezerviran za bogate, koji su uživali u izvrsnom desertu.  Neusporediv vrhunski okus ove ukusne slatke mase, napravljene od badema, šećera, ružine vode i odabranih začina idealno se sjedinjuje s aromatskim crnim čajem. Dekoracija badema, čokoladnih čipsa i rozog papra divna je kao i divan okus!

 • 3 Recenzija(e)

  Zeleni čaj Sencha s dodatkom limunove korice i limun granula.Osvježavajuć i vrlo pitak zeleni čaj.

 • English breakfast, mješavina crnih čajeva u tradicionalnom "broken" obliku, najčešće Assam, Ceylon i Sumatra/Kenya. Klasičan crni čaj, jačeg karaktera. Punog okusa, lagano zemljastog i pikantnog. Uobičajeno se pije ujutro, nakon dobrog doručka, pomaže probavi i sagorijevanju masnoća. Preporučamo u čaj dodati 1/8 mlijeka i zasladiti medom ili šećerom.

 • 2 Recenzija(e)

  Earl grey, najpoznatiji crni čaj s dodatkom arome bergamota. Bergamot je citrusno voće vrlo srodno naranči, vrlo ugodnog mirisa.U procesu proizvodnje listovi čaja se prskaju uljima bergamota kako bi dobili ovu finu, osvježavajužu kombinaciju. Dodajte čaju malo mlijeka i vanilije i dobiti ćete još jednu poznatu kombinaciju earl greya po imenu London fog.

 • Ova neobično intenzivna mješavina zelenog čaja razvila se u pravi hit. Aromatski okus manga odlično se sjedinjuje s blagom osnovom Sencha zelenog čaja i bogatim ukrasima latica različka, šafranike i ruže.Naša preporuka!

 • Crni čaj  iz jugozapadnog dijela Kine, Yunnan FOP vrlo sličan čajevima iz Assam regije zahvaljujući zemljopisnim i klimatskim uvjetima u kojima se uzgaja. Srednje jak, pikantan, ravnomjernih srednje velikih tamnih listova, s nešto brončano obojenih vrhova.Lagano slatkast s drvenasto-zemljanim notama koje mu daju jedinstveni karakter.

 • Zeleni čaj, jabuka, limeta, kiwiPosebna mješavina probranih zelenih čajeva, dolazi nam iz raznih dijelova svijeta: Kine, Japana i Sri Lanke.Obogaćen komadićima zelene jabuke, kivija i limete daje osobitu i vrlo kvalitetnu šalicu napitka 

 • 1 Recenzija(e)

  Aromatičan, neodoljivog mirisa, crni čaj sa cimetom, klinčićem i kardamomom.Mirisna naranča i komadići jabuke podsjećaju na fine pečene kolačiće.Šalica ovoga čaja je idealan način za zagrijavanje tijela i srca u prohladnim jutrima.

 • Zeleni čaj Sencha i bijeli Silver Needle skladno su obogaćeni komadićima jagode i vanilijomIstinska elegancija je ono što je postignuto ovom mješavinom. Silver needle listići izgledaju "chic" s cvjetovima jasmina.Očaravajućeg mirisa, čaj koji će zasigurno doprinijeti boljem raspoloženju i upotpuniti trenutke opuštanja.

 • Zeleni čaj Sencha s dodatkom goji bobica, limunske trave, šipka i različka.

 • Mirisan čaj kojemu je baza  oolong. Dodavanjem svježih cvjetova jasmina postiže se intenzivna cvjetna aroma.Šalica čaja od jasmina zasigurno će Vam popraviti raspoloženje i opustiti Vas, te pomoći u ublažavanju nervoze, nesanice ili depresije.

 • Mješavina druge berbe Klasik među crnim čajevima. Mješavina crnih čajeva Darjeeling iz druge berbe, napravljena u Indiji, zemlji porijekla, posebno za nas. Listovi srednje veliki, pravilni i tamniji s nešto svijetlijih vrhova. Potpuno aromatičnog i pikantnog okusa. Napitak je brončane boje pikantno-cvjetne arome.

 • 2 Recenzija(e)

  Tarry Lapsang Souchong je crni čaj specifičnog karaktera zahvaljujući posebnom načinu proizvodnje. U jednom dijelu procesa, listovi se izlažu dimu gorućeg visokokvalitenog kineskog drveta. Jak, dubok, taman. Mirisom će Vas podsjetiti na logorsku vatru. Možete ga piti uz dodatak mlijeka (otprilike 1/8 mlijeka). Ovaj čaj je pravi ortodoksni, iz provincije...

 • Crni čaj s dodatkom komadića čokolade i vanilije

 • 1 Recenzija(e)

  Crni čaj Assam iz druge berbe Plantaža Oaklands, Assam, Indija

 • 3 Recenzija(e)

  Oolong (wu long) čaj lijepo zarolanih listova čaja u kuglice, tipične formacije za oolong čajeve. Obogaćen komadićima jagode i goji bobicama. Vrlo mirisan i ugodan čaj.Nakon prve pripreme, listiće ovoga kvalitetnog čaja možete još nekoliko puta prelijevati  (još 2-3 puta) dok god ne izgube aromu i ne rašire se potpuno.

 • 2 Recenzija(e)

  Bijeli čaj Pai Mu Tan u harmoničnoj kombinaciji sa zelenim čajem uz dodatak banane, papaje, limuna, naranče, jabuke i jagode. Niskog postotka kofeina. Jedan od naših najprodavanijih i najmirisnijih čajeva, uz divan okus banane i jagode i osvježenja koje daju citrusi.

 • Oolong čaj koji vam nudi doživljaj posebne vrste.  S dugačkim, lagano kovrčavim listovima, zaista je impresivan, lagane cvjetne arome i okusa zrelih naranči. 

 • Zeleni čaj Sencha i Lung Ching, bijeli čaj Pai Mu Tan (86%), uz kandirane komadiće voća Vrlo aromatičan čaj iz grupe desertnih finih čajeva s nježnom aromom marakuje.

 • Svježa, lagano kiselkasta brusnica u skladnoj harmoniji sa slatkoćom maline. Užitak za ljubitelje crnih aromatičnih čajeva!Plemeniti crni čaj kao osnova (90%) u kombinaciji s bobićastim voćem.

 • Prva berbaPlantaža Fikkal, NepalNepogrešiv odabir nepalskog čaja vrlo sličan dobroj prvoj berbi iz Darjeelinga. Dobro obrađeni listići sa zlaćanim vrhovima jamče impresivnu, u potpunosti aromatičnu šalicu čaja, završnog lagano "drvenastog" okusa.Gradacija listova Tippy Golden Flowery Orange Pekoe

 • Dolazi s male obiteljske plantaže u Nepalu. Takve male plantaže koje su "nositelji" proizvodnje u Nepalu uzgajaju na nadmorskim visinama od 1.000 do 2000 metara aromatske i fine čajeve uglavnom od kineskih hibrida. Zbog malog uzgoja, nažalost, one su dostupne samo u malim količinama. Golden Nepal je blag i vrlo aromatičan čaj s upečatljivim, srednje...

 • 2 Recenzija(e)

  Crni čaj iz Yunnana. Naziv Dian Hong referira se na kvalitetu listova, odnosno samo oni crni čajevi koji imaju veliki udio zlatnih vrhova ili "golden tips" nose oznaku Dian Hong i osiguravaju kvalitetu čaja. Listovi čaja su obrađeni i zarolani u specifičan oblik koji također nosi poseban naziv  Pi Lo Chun ili Bi Luo Chun. U tom obliku i zbog posebnog...

 • 1 Recenzija(e)

  Keemun je crni kineski čaj koji se proizvodi u provinciji Anhui. Zovu ga još i Qimen Red Tea. Spada među 10 najpoznatijih kineskih čajeva (Top 10 famous China's teas). Mao Feng označava standard kod kojega se s posebnom pozornošću beru i obrađuju listovi čaja. Ovaj Keemun Mao Feng je top kvalitete, cijelih čvrsto uvrnutih listova i finih vrhova. Mao Feng...

 • Matcha, zeleni čaj u prahu, organski uzgajan na Tai Shan plantaži u sjeverozapadnom dijelu provincije Zhejiang. Baš kako se to čini i s visokokvalitetnim zelenim čajem Gyokuro, odabrani čajni grmovi čuvaju se prekriveni u sjeni neko vrijeme prije branja kako bi se povećao sadržaj klorofila u listovima. Svijetlozeleni fini prah Matche nudi prilično...

 • 1 Recenzija(e)

  Pi Lo Chun ili Bi Luo Chun je zeleni čaj vrlo posebnog karaktera. Za proizvodnju ovoga čaja koriste se samo najfiniji mladi vršni listovi, te se obrada vrši isključivo ručno. Pi Lo Chun označava i način rolanja listova u toku proizvodnje, a samo ime znači green snail spring - zeleni puž (jer je list čvrsto zarolan) proljeće (bere se tokom travnja)....

 • Oolong ili kako ga još nazivaju wulong polufermentirani čaj predivnog milky vanilija okusa, i završnom osvježavajućom notom ginsenga.Prilikom obrade sušen je na mliječnoj pari koja mu daje fini kremasti okus.Bogat antioksidansima, a kao i svaki oolong spada u kategoriju čajeva koji pomažu u borbi sa suvišnim kilogramima i masnoćama.Oolong povoljno utječe...

 • 1 Recenzija(e)

  Bijeli čaj Pai Mu Tan obogaćen nevenom. Aroma je kombinacija bergamota i vanilije.Bijeli čaj iz organskog uzgoja.

Prikazano 1 - 48 od 72 proizvoda