You cannot place a new order from your country. United States

All Blog News

Tipovi čaja

Svi "pravi" čajevi dolaze iz iste biljke, zvane Camellia sinensis. Svaki drugi čaj pripremljen od lista, korijena ili cvijeta neke druge biljke naziva se biljnim čajem ili infuzijom, uvarkom. U ovu kategoriju spadaju i voćni čajevi pripremljeni od voća.
Read more

Ljekovito nije uvijek lijek

Čaj je napitak koji se često preporučuje kod raznih bolesti kod kojih je dokazano njegovo ljekovito djelovanje (upale mjehura i želuca, proljev, opstipacija), zatim za određene poteškoće počevši od dojenačkih grčeva do nesanica u starosti. Tako se može reći da je upotreba čaja povezana sa svim godišnjim dobima, sa svim kronološkim dobima i s različitim situacijama.
Read more

Što je Marrakech mint čaj i kako ga pripremiti

Ceremonija "Atay Naa Naa" tradicionalna je ceremonija u kojoj možete kušati Marrakech mint, najomiljeniji napitak sjeveroafričkog naroda, poznat po svojoj svježini i uspješnom gašenju žeđi. Uobičajeno se priprema u afričkoj regiji Magreb (Maroko, Tunis, Libija, Zapadna Sahara, Alžir). Sam ritual pripremanja čaja naziva se "Atay Naa Naa" i u toj ceremoniji domaćin priprema zeleni čaj Gunpowder koji je osnova čaja, uz dodatak marokanske metvice i
Read more

Aloe vera biljka koju zovu i eliksir života

Prije, ljekovita svojstva aloe vere su smatrali tajnom. Danas znanstvena istraživanja razotkrivaju bogati kemijski sastav biljke, koji objašnjava njezina izvanredna svojstva. Sadrži oko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka: vitamine A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E, folnu kiselinu, minerale kalcij, kalij, magnezij, željezo, aminokiseline, enzime, saponine itd.
Read more

Moringa čudesna biljka bogata željezom

Svi bruje o moringi, a po onome što joj pripisuju čini se da se radi o čudesnoj biljci. Ova biljka (moringa oleifera), porijeklom s Himalaje, navodno sadrži više nutrijenata od bilo koje do sada poznate namirnice: 50 puta više vitamina B2 od plave ribe, 25 puta više željeza od špinata, 17 puta više vitamina A od mrkve, 17 puta više kalcija od mlijeka i dvostruko više proteina, 15 puta više kalija od banane, 6 puta više cinka od badema te je trost
Read more

Kašalj, uzrok i liječenje

Kašalj je akcija koju tijelo poduzima kako bi se riješilo supstancija koje nadražuju dišne puteve koima zrak iz nosa i usta dolazi do pluća. Javlja se kad se posebne stanice smještene uzduž dišnih puteva nadraže i pokrenu slijed reakcije, te se, zrak iz pluća pod visokim pritiskom istiskuje van. Takva reakcija može biti voljna ali i nesvjesna reakcija organizma.
Read more

Kopriva

Premda je kopriva za većinu ljudi samo beskorisni i neugodni korov, koprivu je u novije vrijeme počela koristiti i službena medicina. Kopriva je danas važan sastojak mnogih čajnih mješavina, a najčešće za liječenje reume, artritisa i gihta te bolesti bubrega i prostate
Read more

Rooibos zdrav i ukusan napitak

Rooibos je kao napitak cijenjen u Južnoj Africi već stoljećima. Ugodnog, slatkastog okusa, čaj koji dokazano blagotvorno djeluje na ljudski organizam sve je popularniji i u mnogim drugim zemljama. Dobiva se iz južnoafričkog grma Aspalathus linearis, procesom fermentacije listova, slično kao i crni čaj. Postoji i zeleni rooibos kod kojega ne dolazi do procesa fermentacije, i razlikuju se po izgledu i boji pripremljenog napitka.
Read more

Zeleni čaj i njegove prednosti

Zeleni čaj je drugo najviše konzumirano piće na svijetu (na prvome je mjestu voda), a u ljekovite se svrhe koristi već stoljećima u Kini i Japanu. Razlog tomu je što se zelenom čaju i redovitoj konzumaciji zelenog čaja u listićima ili u obliku praha zelenog čaja pripisuju brojni blagotvorni učinci na zdravlje.
Read more

Oolong - saveznik u borbi s kilogramima

Negdje između zelenog i crnog čaja nastaje oolong. Polufermentirani čaj blagog okusa, dragocjeni zdravi napitak koji na puno načina pomaže održavanju vitalnosti tijela i mladosti duha. Potječe od iste biljke kao i zeleni, crni, pu erh ili bijeli čaj - Camellie Sinensis, a razlikuje se po stupnju fermentacije i načinu obrade listića nakon branja.
Read more

Čaj ili kava?

Većina ljudi reći će da je čaj zdraviji od kave. Istina je da oboje, i kava i čaj nude određene zdravstvene benefite. Oboje sadržavaju visoki udio antioksidansa koji su puni slobodnih radikala, pomažu u oslobađanju organizma od štetnih tvari i pomažu u prevenciji pojave karcinoma. No, općenito se smatra da je čaj bolji je ima puno širi spektar benefita i manje negativnih popratnih učinaka.
Read more