You cannot place a new order from your country. United States

All Blog News>Minty čokoladni kolač s metvicom

Minty čokoladni kolač s metvicom

Minty čokoladni kolač s metvicom

Ovaj kolač je još bolji nakon što odstoji dan-dva, jer njegova tekstura postaje kompaktnija, a okus bogatiji. Za njegovu pripremu koristili smo rinfuzni čaj paprene metvice

Priprema:

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.

Dno i rubove pleha namažite maslacem (pekač/pleh veličine otprilike 22x35 cm) ili obložite papirom za pečenje, s time da rub papira s duže strane pekača bude nešto viši kako bi lakše izvadili kolač.

Premažite papir za pečenje s maslacem.

Otopite na pari 200 grama maslaca i 200 grama tamne čokolade s manjim udjelom šećera. Povremeno promiješajte sve dok se smjesa potpuno ne istopi i ne izjednači, 6 do 7 minuta.

Nakon što su se čokolada i maslac otopili, isključite ali ostavite posudu iznad vode za kasnije.

Fino sameljite listiće paprene metvice sa šećerom (u mikseru ili multipraktiku). U posebnoj zdjeli umutite zajedno jaja, ekstrakt paprene metvice, sol i dodajte usitnjenu paprenu metvicu sa šećerom i sve dobro promiješajte.

Spojite sve zajedno s otopljenom čokoladnom smjesom (posudu s vodom zadržati za kasnije).

Polako dodajte brašno, lagano miješajući. Istresite smjesu u pripremljeni kalup za pečenje i pecite 35-40 minuta. Da li je pečeno, možete provjeriti ako ubodete čačkalicu u sredinu tijesta, čačkalica bi Vam trebala ostati gotovo čista (može ostati samo par mrvica tijesta, ne smije biti mljecavo/tekuće.

Kad je tijesto pečeno, pleh izvadite i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi.

Kad je prohlađeno, primite za papir za pečenje koji vam viri sa strane i jednostavno izvadite kolač iz kalupa, te ga preokrenite na dasku za rezanje. Odlijepite papir s kolača.

Da biste napravili glazuru, vratite posudu s vodom natrag na lagano kuhanje.



Minty čokoladni kolač brownie



Otopite mliječnu čokoladu, ostatak tamne čokolade i maslaca i 2 žlice meda. Miješajte dok se smjesa potpuno ne otopi i postane sjajna, ujednačena.

Stavite na stranu. U zasebnoj posudi otopite bijelu čokoladu.

Premažite čokoladnu glazuru preko kolača, ravnomjerno pomoću lopatice.


Minty čokoladni kolač brownie


U tankom mlazu sipajte bijelu čokoladu preko glazure u ravnomjerno raspoređenim linijama. Koristite čačkalicu ili ražnjić kako biste povukli bijelu čokoladu u glazuru i napravili mramorizirani uzorak.

Stavite u hladnjak dok se glazura ne stisne, najmanje 30 minuta.

Kolač izrežite na 30 dijelova.

Lakše i urednije ćete izrezati ako nož prije rezanja operete u toploj vodi.

Držite dobro pokriveno i poslužite na sobnoj temperaturi.

Uz ovaj kolač možete poslužiti i fini čaj od marokanske metvice spearmint ili paprene metvice pepemint

SASTOJCI KOJI SU VAM POTREBNI ZA OVAJ KOLAČ:

250 grama maslaca + za podmazivanje
250 grama tamne čokolade
2 žličice čaja paprene metvice (listići)
250 grama šećera
4 jaja
2 žličice ekstrakta paprene metvice
1/4 žličice soli
125 grama glatkog brašna
100 grama mliječne čokolade
2 žlice meda
100 grama bijele čokolade
    • Avatar
      Dušanka
      Tra 9, 2019

      Baš ću probati!

    • Avatar
      Mike
      Stu 17, 2020

      . I wish for the great of success in all of our destiny endeavorstalcum powder

Leave a Reply